AIRA-MUSIKAALIN TYÖRYHMÄ

Helena Rängman

Helena on tullut tutuksi lukuisista rooleistaan mm. Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Teatterissa, Kotkan kaupunginteatterissa sekä Rovaniemen teatterissa. Vuonna 2020 Helena nähtiin Evitan pääroolissa Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Teatteriroolien lisäksi Helena on nähty myös useissa TV-sarjoissa. Mm. Lehmän vuosi, Uusi päivä sekä Kimmo. Näyttelijäntyön ja tanssitaiteen ohella Helena on myös ohjannut, käsikirjoittanut ja opettanut teatteria mm. lapsille ja nuorille.

Lauri Mikkola

The Voice of Finland ja Uuden Musiikin Kilpailu-ohjelmistakin tuttu muusikko ja näyttelijä Lauri Mikkola tähditti myös pääosassa Lolana suursuosion saanutta Kinky Boots-musikaalia Helsingin Kaupunginteatterissa. Lauri on esiintynyt myös mm. Elastisen kanssa ja tekee myös omaa musiikkia. Suomen Kesäteatterissa hurmaava Mikkola teki debyyttinsä Danny-musikaalin toisessa pääroolissa kesällä 2019.

Ilkka Koivula

Karismaattinen näyttelijä Ilkka Koivula tunnetaan useista kansainvälisistä ja kotimaisista rooleistaan mm. Aki Kaurismäen elokuvissa, sekä teattereiden lavoilta vahvana esiintyjänä. Koivula on aikaisemmin hurmannut monena kesänä Suomen Kesäteatterin lavalla mm. On Kesäyö-menestysmusikaalissa Topi Sorsakoskena, sekä Vuosisadan Rakkaustarina-näytelmässä Åke Lindmanin roolissa. Kesällä 2019 Ilkka näytteli Apianniemessä toista pääroolia Danny-musikaalissa.


Harri Penttilä

Vesilahtelainen Penttilä on toiminut kulttuurikentällä jo pitkään. Hän on myös säveltänyt ja levyttänyt omaa musiikkiaan, näytellyt vuosia mm. Tampereen Komediateatterissa, Ahaa -teatterissa sekä Kouvolan teatterissa. Harri myös laulaa ja soittaa kitaraa Harri Penttilä & Maailmanvalloitus -yhtyeessä, jolta ilmestyi levy vuonna 2017. Apianniemen Kesäteatterissa Harri valloitti komealla äänellään kesällä 2018 sekä 2019.

Jani Rasimus

Jani Rasimus on vastannut Suomen Kesäteatterin monien musikaalien upeista koreografioista (mm. Pätkä pääroolissa, Kirka, Rakkaudella merkitty ja kesän 2019 Sappeen Kesäteatterin Olavi Virta -musikaali). Hän on toiminut vuosia tanssijana, tanssinopettajana ja muusikkona. Rasimus tunnetaan lisäksi Tanssii Tähtien Kanssa-tuotannon tähtivalmentajana.

Natalil Lintala

Näyttelijänä ja laulajana tunnettu Lintala on valmistunut Teatterikorkeakoulusta 2012. Teattereissa Natalil on nähty mm. Lahden Kaupunginteatterissa West Side Storyssa Marian roolissa, sekä kiinnityksellä Tampereen Teatterissa 2010-2012. 

Suomen Kesäteatterin lavalla hänet on nähty aikaisemmin näytelmissä On kesäyö (2013), Kesäillan valssi (2014) sekä Pätkä pääroolissa (2015). Natalilin pääinstrumentti on laulun lisäksi viulu.

Leea Lepistö

Leea on näytellyt musikaalilavoilla muun muassa Valkeakosken Kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Kuopion kaupunginteatterissa. Leea hurmasi yleisön tanssillaan, laulullaan ja näyttelijän taidoillaan myös Sappeen Kesäteatterissa On kesäyö -musikaalissa 2018 sekä 2019 musikaalissa Olavi Virta.

Tanja Huotari

Tanja Huotari on helsinkiläinen freelancer tanssija/näyttelijä (FIA), koreografi ja tanssinopettaja. Hän on valmistunut englantilaisesta Laine Theatre Arts-koulusta musiikkiteatterilinjalta tanssijaksi ja musikaaliartistiksi. Tanja on työkennellyt laajasti tanssin ja teatterin parissa ympäri Suomea esiintyjänä, koreografina ja tanssin opettajana. Mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Porin teatterissa.

Ali Ahmaniemi

Useissa musikaaleissa soittanut ja kapellimestarina toiminut musiikkikonkari Ali Ahmaniemi on tuttu muun muassa Hämeenlinnan kaupunginteatterista ja Tampereen Työväenteatterista. Hän oli myös mukana vuonna 2016 Suomen Kesäteatterin Kirka-musikaalin orkesterissa sekä Rakkaudella merkitty- ja Danny-musikaaleissa. 

Sampsa Rättäri

Taitava kitaristi Sampsa tunnetaan muun muassa Jonne Aaronin bändin kitaristina. Nuoresta asti muusikon töitä tehnyt kitaristi on nähty Valkeakoskella aiemmin Vexi Salmen elämästä kertovassa Villit vuodet -musikaalissa, Kirkassa, Dannyssä sekä Rakkaudella merkitty-musikaalissa. Sampsa on valmistunut Helsingin Pop & Jazz konservatoriosta vuonna 2016.

Teemu Broman

Teemu on muusikko joka on keikkaillut monipuolisesti esimerkiksi Topi Sorsakosken bändissä, A. Aallon Rytmiorkesterissa ja Vuonna 85 -musikaalissa. Teemua on nähty myös Tampereen Työväen Teatterissa sekä erilaisissa cover-kokoonpanoissa. Suomen Kesäteatterilla Teemua on saatu kuunnella Kirka-musikaalissa, On kesäyö-musikaalissa Sappeella ja Danny-musikaalissa Valkeakoskella kesällä 2019.

Jimi Hautamäki

Nuoresta iästään huolimatta jo vuosia rumpuja ammatikseen soittanut Jimi Hautamäki on ollut mukana Suomen Kesäteatterin orkesterissa useampana vuonna. Jimi on valmistunut Helsingin Pop & Jazz konservatoriosta vuonna 2016. Hänen taiturointiaan rumpusetin takana olemme kuulleet mm. esityksissä On kesäyö, Kesäillan valssi, Kirka, Rakkaudella merkitty ja Danny. Useiden muiden projektien lisäksi Jimi soittaa vakituisesti myös Jonne Aaronin bändissä.

Kalle Ruusukallio

Kalle Ruusukallio on monipuolinen musiikintekijä ja näyttelijä, joka on työskennellyt mm. television (Uusi päivä, Galaxi), radion (YleX) ja teatterin (HKT, Taaborinvuoren kesäteatteri, Ikaalisten kylpylän kesäteatteri) parissa. Kalle on multi-instrumentalisti ja esiintyy erilaisissa kokoonpanoissa eri rooleissa. Valkeakoskella hänet nähdään tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Kalle vuorottelee kesän 2022 näytöksissä kapellimestari Ali Ahmaniemen kanssa.

Kim Wirzenius

Kim on paljasjalkainen tamperelainen freelancemuusikko. Jyväskylän konservatoriosta 2011 valmistunut kitaristi on soittanut popparien bändeissä, sessiomuusikkona studiossa ja toiminut musiikkituottajana. Suomen Kesäteatterin tuotannoissa hänet nähdään ensimmäisen kerran nyt Aira-musikaaliissa. Kim vuorottelee kesän 2022 näytöksissä Sampsa Rättärin kanssa.

Heikki Paavilainen

Suomen Kesäteatterin taiteellinen johtaja ja ohjaaja Heikki Paavilainen on ohjannut Apianniemessä kesäteatteria vuodesta 2010 ja saanut vakiinnutettua upeat katsojaluvut Valkeakoskelle. Suomen Kesäteatteri Oy on vastannut tuotannoista Valkeakoskella vuodesta 2013 ja on yksi suurimmista ammattikesäteattereista Suomessa. Lisäksi Suomen Kesäteatteri on tuottanut kesäteatteriesityksiä Sappeen kesäteatterissa Pälkäneellä vuosina 2016, 2018 ja 2019. On kesäyö-musikaali teki Sappeen kesäteatterin katsojaennätyksen vuonna 2018. Danny-musikaali puolestaan rikkoi Valkeakosken Apianniemen kesäteatterin katsojaennätykset vuonna 2019.