Aira on musikaali Aira Samulinin elämästä. Näytökset Valkeakoskella kesällä 2020

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama uusi suurmusikaali JUICE paljastaa ennenkuulumatonta mystiikkaa legendan taiteen takaa!

Uusi musikaali Juice vie meidät hurmaavalle melodiselle matkalle muistoihin ja ihmisyyteen kauniin järvimaiseman ympäröimänä Valkeakoskella.

Juhani Juice Leskinen. Valtakunnan ajattelija, rakastettu muusikko ja legenda. Leskinen jätti lähtemättömän jäljen suomalaiseen rockmusiikkiin ja suomalaisen lyriikan historiaan.

Kesällä 2024 Suomen Kesäteatteri kunnioittaa taiteilija Juicen muistoa syventymällä tämän legendan eloisaan ajatusmaailmaan.

Sukellamme Juicen tapaan syvimpään ja kauneimpaan, eli kahden ihmisen kohtaamiseen. Juice oli nerokas taiteilija, josta huokui lämpö, ystävällisyys ja rakastamisen halu. Hän oli herkkä ja ujo savolainen, mutta samaan aikaan itsepäinen sanavalmis taiteilija, joka alati tarkkaili ympäröivää maailmaa. Unelman ja todellisuuden välissä on ristiriita, jonka Juice hienosti tuo lyriikoissaan esille.

Esityksessä syvennytään ensimmäistä kertaa teemoihin, jotka ovat Juicen taiteen perusta; lapsuuden ja nuoruuden käännekohtiin. Leskisen nerokkaat sanoitukset vievät meidät kohti väistämätöntä komiikkaa, svengaavaa rytmiä sekä herkkää tunnelmointia syvissä ihmisen perusasioissa. 

Juicen unohtumattomat biisit koskettavat ajattomasti montaa sukupolvea. Musikaalin taitavan livebändin vahvat rocksoundit takaavat meille mitä menevimmän kesäteatterielämyksen.

Saamme ylpeänä esitellä pääroolissa komeaääniset näyttelijät Mikko Huovialan sekä Lauri Mikkolan. Huoviala on hurmannut Suomen Kesäteatterin yleisöä jo 10 vuotta tehden legendaarisia rooleja, joista viimeisin juurikin Juicen rooli Sappeen lavalla viime kesänä tuotti suuren suosion. Nuoremman Juicen rooliin heittäytyvä karismaattinen muusikko-näyttelijä Lauri Mikkola puolestaan on tunnettu useista tv -ja musikaalirooleistaan, joista Suomen Kesäteatterissa hänet muistetaankin jo Danny- musikaalista sekä Airasta. 

Muissa rooleissa kesällä 2024 lavalla nähdään mm. seuraavia lahjakkaita ammattilaisia; Natalil Lintala, Heidi Kirves, Leea Lepistö, Harri Penttilä, Maria Rantalankila, Oskari Penttilä

Ali Ahmaniemi - kapellimestari

Tuomas Kesälä - koskettimet

Jyrki Telilä - kitara

Sampsa Rättäri - kitara

Teemu Broman - basso

Jimi Hautamäki - rummut

Ohjaus ja käsikirjoitus: Heikki Paavilainen
Koreografia: Daniel Paul


” Kuka musiikin tekijä on vaikuttanut eniten omaan elämääni, ajattelutapaani ja siihen millä silmällä maailmaa katson? Vastaus on Juice Leskinen. Nyt maailmassa on aika, jolloin on hyvä pysähtyä mitä sanottavaa Juicella oli.”

…Kuule istuta vielä se omenapuu 
vaikka tuli jo tukkaasi nuolee…
(Kappaleesta Myrkytyksen oireet)
- Käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Paavilainen

Ensi-ilta 13.6.2024


Valkeakosken Apianniemessä sijaitsevan 850-paikkaisen katetun ammattikesäteatterin kehutut musiikkinäytelmät ja tunnelmallinen järvimaisema ovat nostaneet Valkeakosken yhdeksi teatterimatkojen kestosuosikiksi. Vuonna 2021 katsomo sai myös uudistetut selkänojalliset istuimet. Vuosien varrella esitykset ovat tuoneet lavalle Suomen estraditaiteen kirkkaimpia tähtiä ja antaneet unohtumattomia teatterikokemuksia jo lähes 300 000 katsojalle.


2010 Pirkko ja Åke, Vuosisadan rakkaustarina

2011 Kuin helminauhaa

2012 Villit vuodet

2013 On kesäyö

2014 Kesäillan valssi

2015 Pätkä pääroolissa

2016 Kirka

2018 Rakkaudella merkitty

2019 Danny

2022 Aira

2023 Irwin