Tango D'amore on Eino Grönin elämästä kertova musikaali jota esitetään Palkäneen Sappeessa kesällä 2020


TAITEILIJA MIKKO ALATALON VÄRIKÄS, TUOTTOISA JA ENERGINEN ELÄMÄ VIHDOIN NÄYTTÄMÖLLÄ!

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys MAALAISPOIKA OON vie meidät näyttävälle matkalle Kiiminkijoen varrelta kohti kaupunkia, kertoen taiteilijan tarinaa sinisten silmälasien takana.

Elämäkerrallinen musikaali tarjoaa katsojalle unohtumattomia kappaleita Alatalon laajasta musiikillisesta repertuaarista, lämpöistä huumoria, hauskoja kommelluksia sekä koskettavaa ikävöintiä toisen ihmisen luo.

Satoja tunnettuja kappaleita, yli 50 albumia, toimittajana työskentelyä, lastenmusiikkia, kansan edustamista, hiihdonopetusta ja neljä Syksyn Sävel-kilpailun voittoa. MAALAISPOIKA OON on musiikillinen kunnianosoitus koko kansan tunteman Mikko Alatalon monipuoliselle ja legendaariselle uralle.

”Mikko Alatalon tunnen henkilökohtaisesti jo 80-luvun alkupuolelta Ajolähtö- elokuvan ajoilta. Nyt kun olen tutustunut Mikon elämään käsikirjoituksen tiimoilta, se on yllättänyt ja avartanut omaa maailmaani. Kuinka rikas ja monipuolinen taiteilija
Mikko on. Ja aikamoinen elämä, niin ilossa kuin surussakin. Musikaali tulee olemaan värikäs, niin kuin on hänen elämänsäkin. ”


- Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen


MAALAISPOIKA OON ENSI-ILTA 6.7.2023


LAVALLA MM.


Aleksi Aromaa

Mira Luoti 

Valtteri Aaltonen 

Olga Lepistö 

Harri Penttilä 

Mikko Huoviala

Heidi Kirves / Anna Pukkila


Kapellimestari: Ali Ahmaniemi

Livebändi

Kitara: Jyrki Telilä

Koskettimet: Tero Kaario

Basso: Teemu Broman

Rummut: Hannes Pirilä


Arvoisa musikaalien ystävä!

Olen otettu, että työni ja elämäni kansanlaulajana saa kunnianosoituksen musikaalin muodossa.

Takana on Manserokin synnyttäminen nuoruuden innolla yhdessä Juice Leskisen ja Harri Rinteen kanssa.

Tuli ensimmäinen soololevy Maalaispoika oon, jolla oli kuulemma sosiaalista tilausta, kun niin monet maalaispojat muuttivat kaupunkeihin. 

Tulivat laulut Siirtomaa-Suomesta ja sen ihmiskohtaloista. Tulivat Syksyn sävel-voittorallit ja niiden myötä kiertäminen kaikissa Suomen kylissä. Tuli raskas 90-luku. Sitten vuodet
Tammerkosken sillalla tv-kansan laulattajana. Lopulta vanhojen kavereiden, Juicen ja minun, yhteen tulo Senaattorina ja boheemina. 

Tulivat myös vuodet Arkadianmäellä kansan palvelijana. Mutta politiikka tulee, politiikka menee - laulut jäävät. Takana kolme miljoonaa kilometriä, 6000 keikkaa, yli 700 levytettyä laulua.

Jokia kajakilla, suksimista tuntureilla ja kiipeilyä vuorille.
Paljon elettyä elämää, jolta olen saanut paljon - ja paljon myös menettänyt. Siinä on tarinan aineksia, jotka Paavilaisen Heikin kynästä lennättävät laulumme uuteen elämään.

Harri Rinteen ja minun laulupuusta ovat eri muotivirtausten luomat sadat lehdet jo pudonneet, mutta näkyvillä on laulupuun runko lauluista, jotka oikeasti ovat jääneet elämään kansakunnan muistiin.

Ajatella, nuori poika, joka esitti Mikko Niskasen elokuvan Ajolähtö pääroolia, on nyt vanhempana taikurina tuonut esille elokuvan säveltäjän tarinan.


Kiitos Heikki, työryhmä, näyttelijät ja soittajat!

- Mikko Alatalo


Sappeen Kesäteatteri sijaitsee Pälkäneellä Sappee Resortin kupeessa uljaiden rinnemaisemien syleilyssä. 530-paikkainen kesäteatteri on katettu niin katsomon kuin lavan osalta, ja majoitus -ja ravintolapalvelut ovat kävijöiden käytettävissä koko kesän ajan. Sappeessa on aikaisemmin nähty Heikki Paavilaisen ohjaamat esitykset: 2016 Kaikki oikein-lottovoittokomedia, 2018 suursuosion saanut On kesäyö, kesän 2019 Olavi Virta -musikaali sekä vuonna 2022 kehuttu Tango D´amore.