Kesäteatteri, Valkeakoski

Suomen Kesäteatteri esittää kesällä 2018 musikaalin Jari Sillanpään elämästä

 

Inhimillisellä huumorilla ja vastustamattomalla koskettavuudella käsitelty elämänkerrallinen musikaali vie katsojan ensimmäistä kertaa musiikin, laulun ja tanssin siivittämänä tämän taiteilijan tarinaan. Musikaali kantaa nimeä Rakkaudella merkitty.

”Jarin heittäytyminen tulkitsijaksi on ollut vertaansa vailla. Yhteiskunnan ja ympäristön muutokset vuosikymmenien aikana eivät ole saaneet Jarin herkkyyttä kovettumaan. Hän on oma itsensä" kertoo käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen

Tarinassa seurataan Ruotsissa syntyvää suomenkielistä poikaa ja kuljetaan teinivuosien kipupisteet, aina huoltoaseman työstä Tukholman yölliseen discojen maailmaan. Salmarin siivittämän ruotsinlaivan kautta tangoprinssiksi, jota kukaan ei tunne, kunnes unelmat käyvät toteen 1995 tangokuninkuuden myötä. Suurimpien estradien, stadioneiden, kesäfestivaalien, konserttikiertueiden ja suosittujen tv-ohjelmien aikana Jarin rinnalla ovat matkaa kulkeneet tärkeät ja vahvat naiset. Nämä raudankovat ammattilaiset ovat luotsanneet Jaria tunteiden myrskyjen ja tyynien suvantojen matkalla. Matkalla, joka jatkuu edelleen.

Rakkaudella merkitty -musikaalissa nähdään kaksi Jaria yhtä aikaa lavalla. Jari Sillanpään rooleissa loistavat, Lappeenrannan Kaupunginteatterista ja Tampereen Teatterista tunnettu Martti Manninen sekä mm. Tampereen Työväen Teatterin lukuisista musikaaleista tunnettu ja rakastettu huippulahjakas näyttelijä Jari Ahola. Paavilaisen tuotannoissa Ahola nähtiin viimeksi Kirka – musikaalin pääroolissa kesällä 2016. Musikaalissa Jarin ihastumisen ja rakkauden kohdetta näyttelee muusikko Olli Herman. Keikkamyyjän roolissa nähdään vesilahtelainen näyttelijä/maanviljelijä Harri Penttilä. Jari Sillanpään elämän tärkeitä naisrooleja esittävät suositusta Konttori-sarjasta ja lukuisista musikaalirooleista tuttu Ushma Karnani, Hinnalla millä hyvänsä- ja Downshiftaajat-sarjoista tunnettu Heidi Kirves ja Tampereen Työväen Teatterin valovoimainen näyttelijä Petra Ahola. Koreografina ja tanssijana musikaalissa lavalla nähdään Jani Rasimus. Kapellimestarina toimii Ali Ahmaniemi.

 

Huom. Kaikissa näytöksissä nähdään sekä Jari Ahola että Martti Manninen molemmat lavalla!

 

Ohjaaja-käsikirjoittaja: Heikki Paavilainen

Näyttelijät: Martti Manninen, Jari Ahola, Olli Herman, Harri Penttilä, Ushma Karnani, Heidi Kirves ja Petra Ahola

Kapellimestari: Ali Ahmaniemi

Orkesteri: Ali Ahmaniemi, Sami Ruusukallio, Jimi Hautamäki ja Sampsa Rättäri

Koreografi: Jani Rasimus

Tanssijat: Jani Rasimus, Kia Lehmuskoski ja Niina Rajaniemi

Puvustus: Arja Sahno

Maskeeraus: Pirjo Laihiala

 

Sydämellisesti tervetuloa kesäteatteriin!

Apianniemen kesäteatteri


Valkeakoskella, Apianniemen rantamaisemassa sijaitseva katettu 850-paikkainen katsomo on tarjonnut yleisölle uusia kotimaisia musiikkipitoisia näytelmiä jo viiden vuoden ajan. Apian teatterin lavalla ovat vierailleet Suomen estraditaiteen kirkkaimmat tähdet. Aiempien vuosien esitykset Pirkko ja Åke - Vuosisadan rakkaustarina (2010), Kuin helminauhaa (2011), Vexi Salmen elämästä kertova musikaali Villit vuodet (2012), Topi Sorsakosken elämään pohjautuva On kesäyö (2013), Kesäillan valssi (2014) , Pätkä Pääroolissa (2015) sekä Kirka -musikaali (2016) ovat ilahduttaneet jo yli 160.000 katsojaa. Apian kesäteatterin katettu näyttämö ja katsomo on erinomainen estradimainen tila, joka luo toimivat puitteet musikaaliesitykselle. Kesäteatterin ravintola palvelee asiakkaita A-oikeuksin.